Wanneer is glasisolatie een goed idee?

Wie op een koude winterdag naast het raam zit, merkt het waarschijnlijk meteen: ramen laten behoorlijk wat kou door. Investeren in glasisolatie kan dus een slimme manier zijn om de energiekosten te drukken. Welke overwegingen zijn belangrijk?

Sinds de gasprijzen door het dak gaan, ziet Milieu Centraal de interesse in energiebesparing fors toenemen. “En het isoleren van ramen staat zeker in de top tien van onderwerpen waarover mensen meer willen weten”, zegt Puk van Meegeren, energie-expert bij de voorlichtingsorganisatie.

Vijf vormen van glasisolatie

Er bestaan momenteel vijf types glas waar woningeigenaren mee te maken kunnen hebben: enkel glas, dubbel glas, HR++-glas, triple glas (ook wel HR+++-glas genoemd) en vacuüm glas. Wat enkel en dubbel glas is, verklapt de naam al.

Maar wat is HR++-glas eigenlijk? “Dat is ook dubbel glas, maar met twee belangrijke verschillen”, zegt van Meegeren. “Er zit een isolerende coating op en tussen de glasplaten zit het edelgas argon, dat ook isolerend werkt.” Triple beglazing heeft dezelfde kenmerken als HR++-glas, maar het bestaat uit drie glasplaten, waardoor het nóg beter isoleert.

Lees het hele artikel op nu.nl

Bron: nu.nl